divendres, 5 de febrer de 2016

SORTIDA A ROROS / ROROS-TUFSINGDALEN


A les 11:00 puntual ha començat la cursa. I aquesta vegada amb el dorsal 1 ha sortit el Miquei. Ens pensàvem que primer sortien els júniors però no la F-600 és la que ha començat primer. Per tant, i durant una estona el Miquei haurà tingut ell sol tot el trail per davant.
El Marçal ha sortit amb el dorsal 13 (aquest any ens han tocat dorsals curiosos) i l'hora de sortida ha estat les 11:12. Moments de molts nervis abans de sortir, en un parking petit i com es pot es monten tots els tirs amb 12 gossos cadascú, moments de caos amb tots els gossos cridant i ve un quad pel darrere i lliga el trineu per a poder arribar fins al punt de sortida.

El més emocionant és el carrer principal de Roros, ple de gent i minut a minut van sortint un a un tots els participants.

El primer tram és de la ciutat de Roros fins a Tufsingdalen, un total de 75 km., calculem que poden trigar entre 7 i 8 hores, per tant, esperem l'arribada dels dos equips Kobalaq entre les 18:00 i les 19:00 h. Però això sempre pot variar perquè en els trams sempre passen imprevistos. Tram relativament pla comparat amb la resta de la cursa sempre és aconsellable anar frenant el trineu i fer-lo a poc a poc per a conservar els gossos i que puguin acabar després els 600 kms.

Temperatura agradable uns – 3 graus i no fa vent, bon temps. L'únic problema d'aquest tram és que recorre molt de tros per sobre un llac i com que aquest any no ha fet l'hivern normal no està del tot gelat. Hi havia problemes d'”overflows” (és quan el llac està gelat però s'ha fet alguna esquerda i puja l'aigua per sobre el gel) i llavors els múixers es mullen molt els peus i els gossos ténen molts problemes amb els botins si se'ls hi mullen d'aigua.

Aquí estem tots els handlers Kobalaqs preparant els “food drop bags” (el menjar per quan arribi l'equip), les mantes, els abrics per quan arribin ho tinguin tot a punt.

A las 11:00 puntual ha empezado la carrera. Y esta vez con el dorsal 1 ha salido Miquei. Nos pensábamos que primero saldrían los juniors pero no, la F-600 es la que ha empezado primero. Por lo tanto, y durante un rato, Miquei habrá tenido para él todo el trail por delante.
Marçal ha salido con el dorsal 13 (este año nos ha tocado dorsales curiosos) y la hora de salida ha sido las 11:12. Momentos de muchos nervios antes de salir, en un parking pequeño y como se puede se montan los tiros con 12 perros cada uno, momentos de caos con todos los perros chillando y viene un quad por detrás y ata el trineo para poder llegar hasta el punto de salida.

Lo más emocionante es la calle principal de Roros, llena de gente y minuto a minuto van saliendo uno a uno todos los participantes.
El primer tramo es de la ciudad de Roros hasta Tufsingdalen, un total de 75 kms., calculamos que pueden tardar entre 7 y 8 horas, por lo tanto, esperamos la llegada de los dos equipos Kobalaq entre las 18:00 y las 19:00 h. Pero esto siempre puede variar porque en los tramos siempre pasan imprevistos. Tramo relativamente llano comparado con los de después, siempre es aconsejable ir frenando el trineo y hacerlo poco a poco para conservar los perros y que después puedan acabar los 600 kms.
Temperatura agradable unos -3 grados y no hace viento, buen tiempo. El único problema de este tramo es que recorre mucho trozo sobre un lago y como que no está haciendo un invierno normal no está del todo helado. Hay problemas de "overflows" (es cuando el lago está helado pero se ha hecho alguna grieta y sube el agua encima del hielo) y entonces los mushers se mojan mucho los pies y los perros tienen muchos problemas con los botines y se les mojan con el agua.
Aquí estamos todos los handlers Kobalaq preparando los "food drop bags" (la comida para cuando llegue el equipo), las mantas, los abrigos para que cuando lleguen lo tengan todo preparado.