dilluns, 8 de febrer del 2016

ORKELBOGEN-GRIMSBU (70 kms.) 5a ETAPA GRIMSBU-ORKELBOGEN (63 kms..) 6a ETAPA

Etapa canviada els últims dies per culpa de la falta de neu, per això es feien uns kms. d'anada i tornada al mateix checkpoint.
D'Orkelbogen van sortir el dia 7 el Miquei a les 10:38  i el Marçal a les 14:55  amb temperatures sobre zero que va fer que es fongués tota la neu i que el camí estigués força pesat. El Miquei va comentar que el vent havia estat pesat (això dient-ho ell vol dir que força vent) i el Marçal al principi del trail passant per un llac va venir una ventada de costat que li va tombar el trineu. Com que just aquest camí els dos muixers se'l coneixien perquè és una zona on han estat entrenant, el Marçal sabia que més avall hi havia un coll on si hi ha vent bufa molt i això el feia patir. Al final menys del que s'esperava.

Al arribar a Grimsbu tots dos tenien prevista una aturada de 4 i 4:30 h però han descansat més per a prevenir els gossos, el Miquei a Grimsbu ha deixat la Lapsa per problemes de carps i el Marçal continua amb els 11. Se'ls veu molt bé però per assegurar acabar potser és millor més estona de descans entre tram i tram perquè amb el vent els gossos es desgasten molt més.

Al final descans del Miquei de 5:30 i descans del Marçal de més de 6 h. l'arrancada aquesta a costat molt més als múixers que als gossos, ja eren moltes hores quasi no dormin i estirar-se a dormir un parell d'hores ha costat molt llevar als múixers.

Sortida del Miquei a les 22:29  i del Marçal a les 3:50   han fet molt bé el tram de tornada i el Miquei s'ha tornat a queixar del vent empipador. Unes hores darrere seu venia el múixer Baltasar Gallardo que ha trobat una tempesta i els seus gossos han perdut la traça perquè el vent tapa tot el camí. Ha estat 3 h. parat sense poder continuar esperant que baixés una mica.

El Marçal just abans de sortir un altre múixer li ha dit que hi havia tempesta de 18 m/s a la muntanya, espantant-lo una mica però ha dit que sortia igual perquè en aquesta zona el vent ve de cua.
Ha passat el coll sense problemes i després ha trobat vent però res fora del normal, el que sí que s'ha trobat es que els gossos han obert traça perquè el vendaval anterior ho havia tapat tot.





Etapa canviada los últimos días por culpa de la falta de nieve, por eso se hacían unos kms. de ida y vuelt al mismo checkpoint.
D'Orkelbogen salieron el dia 7 Miquei a las 10:38 y Marçal a las 14:55 con unas temperaturas sobre zero que hicieron que se fundiera toda la nieve y que el camino estubiera pesado. Miquei comentó que el viento había estado pesado (esto viniendo de él es que hacía mucho viento) y Marçal al principio del trail pasando por un lago vino una ráfaga de viento de costado y le tiró el trineo. Como que justo este camino los dos múixers se lo conocen porque es una zona donde han estado entrenando, Marçal sabia que más abajo había un collado donde sopla mucho viento y le hacía sufrir. Al final menos de lo que se esperaba.
Al llegar a Grimsbu los dos tenia prevista una parada de 4 y 4:30 h pero han descansado más para prevenir a los perros, Miquei en Grimsbu ha dejado a Lapsa por problemas de carpos y Marçal continúa con 11. Se los ve bien pero para asegurar terminar és mejor más rato de descanso entre tramo y tramo porque con el viento los perros se desgastan mucho más.
Al final descanso de Miquei de 5:30 h y descanso de Marçal de más de 6 h. el arrancar ha costado más a los múshers que a los perros, ya son muchas horas casi sin dormir y estirandose solo un par de hora ha costado mucho levantar a los mushers.
Salida de Miquei a las 22:29 y de Marçal a las 3:50 han hecho muy bien el tramo de regreso y Miquei se ha vuelto a quejar de un viento infernal. Unas horas por detrás venia el músher Baltasar Gallardo que ha pillado la tormenta y sus perros han perdido la traza porque el viento tapa todo el camino. Ha estado 3 h. parado sin poder continuar esperando que parase un poco.
Marçal justo antes de salir otro musher le ha dicho que había tormenta de 18 m/s en la montaña, asustandolo un poco pero ha dicho que salía igual porque en esta zona el viento viene de cola.
Ha pasado el collado sin problemas y después han encontrado viento pero nada fuera de lo normal, el que si que ha pasado es que los perros han abierto huella porque el vendaval anterior lo había tapado todo.