dimarts, 9 de febrer del 2016

ORKELBOGEN-TOLGA (75 kms.) 7a ETAPA

Últimes etapes anant a assegurar gossos, en el descans el Miquei l'allarga una mica 5:30 més o menys i el Marçal diu que farà el mateix però al final té preparats els gossos abans d'hora i fa 4:23 de descans.
El Miquei fa el tram en 6:52 amb 11 gossos i el Marçal en 8:07,amb 10 gossos, decidim deixar la Guara (gossa del múixer del equip Kobalaq Jorge Andrés que l'hem estat entrenant nosaltres aquest any perquè a ell el van operar). Gossa molt jove i pensem que 450 kms. ja és molt per ella encara que no té cap problema físic.

Els mushers arriben amb els peus molls, a mitja etapa s'ha de creuar un riu no gelat i molt difícil intentar que no es mullin els peus. El problema és que fa dos dies que la temperatura és molt alta i durant el dia fon molt la neu i està més lenta. A part, els últims 20 kms. el Marçal baixa molt la velocitat perquè l'Amphu tota l'estona se li tira a terra, suposem que el cansament i la calor l'afecten.

L'arribada és a Tolga, últim checkpoint de la cursa a on toca fer una parada obligatoria de 8 h. i on els veterinaris tornen a fer un control obligatori.

A les 00:17 surt el Miquei direcció la linia d'arribada, i a les 6:38 surt el Marçal, últim esforç i creuar els dits que no tinguem cap problema,

Vinga Kobalaqs que ja ho tenim això!!!

Últimas etapas intentando asegurar perros, en el descanso Miquei lo alarga un poco 5:30 más o menos y Marçal dice que hará lo mismo pero al final tiene preparados los perros antes de una hora y hace 4:23 de descanso.
Miquei hace el tramo en 6:52 con 11 perros y Marçal en 8:07 con 10 perros, decidimos dejar a Guara (perra del musher del equipo Kobalaq Jorge Andrés que la hemos entrenado nosotros este año porque a él lo operaban). Perra muy joven y pensamos que 450 kms. ya son muchos para ella aunque no tenía ningún problema físico.
Los mushers llegan con los pies mojados, a media etapa se tiene que cruzar un río no helado y muy difícil intentar no mojar los pies. El problema es que hace dos días que la temperatura es muy alta y durante el día funde mucho la nieve y está más lenta. A parte, los últimos 20 kms. Marçal baja mucho la velocidad porque Amphu todo el rato se le tira al suelo, suponemos que el cansancio y la calor la afectan
La llegada es en Tolga, último checkpoint de la carrera dondo toca hacer una parada obligatoria de 8 h y donde los veterinarios vuelven a hacer un control obligatorio.
A las 00:17 sale Miquei dirección la linea de llegada, y a las 6:38 sale Marçal, último esfuerzo y cruzar los dedos que no tengamos ningún problema.
Venga Kobalaqs que ya lo tenemos esto!!!