dimecres, 4 de març de 2015

MATERIAL PER UNA FL / MATERIAL PARA UNA FL

Vam estar 15 dies que vam anar carregant tant l'autocaravana com el remolc amb tot el necessari.
Moooooltes coses fan falta per creuar tot Europa i arribar al Cap Nord i poder intentar còrrer una cursa que aquest any en total tindrà 1124 km.

D'una banda per l'autocaravana portem rodes de contacte però també carreguem unes rodes de claus i quan múixer i handlers creuen Dinamarca paren en una àrea de servei a canviar rodes. A part, per a la conducció és bàsic portar com a mínim unes cadenes perquè cada any en algun moment les hem necessitat.
Per a la cursa carreguem 2 trineus (cal un de recanvi per si es trenqués el nostre). En el nostre l'any passat hi vam adaptar una caixa per poder seure si cal en algun moment de molt cansament del múixer i per a tenir més capacitat de càrrega perquè queda una mica petit per a portar tot el que és imprescindible per a cada tram. El trineu de recanvi ens l'ha deixat el Jorge Andrés, gràcies!!!
Com a novetat d'aquest any estrenem una cuina especialment dissenyada i construida per en Jose Arias. Feta a mida perquè hi càpiga dins d'una nevera, on un cop escalafada l'aigua fem el menjar dels gossos abans no es congeli a les fredes etapes polars, la cuina l'hem de carregar en el trineu tota la cursa.
També portem 6 parells de soles pels patins del trineu, per tal d'anar-les canviant durant la cursa, el desgast produit pel frec de la neu i el gel a les soles dels patins fa que s'hagin de canviar sovint  amb la intenció de conseguir un lliscar més suau del trineu i així estalviar esforços a l'equip.
Pel que fa al tir, necessitem a part dels arnesos, els 1000 botins i la linea una desena de mantes (quan descansen en el checkpoint els posem palla
 que ens dona l'organització i els tapem amb mantes per a que descansin millor) i abrigs que depenent de les temperatures hauran de còrrer amb ells posats.
El tema electrónica també és extens: dos GPS per si hi hagués algún problema, frontals potents, nosaltres intentem dos o tres i a part portem mil invents casolans del Jose per a fer que les bateries durin el màxim possible amb el fred et pots quedar a les fosques a la mínima i és una cursa que es fan molts quilómetres de nit. Cámeres de fotos, de video i la gopro (això no és essencial però ja que hi anem fa gràcia tenir records). Ordinador per intentar aconseguir WIFI i així saber per la pàgina web on són múixer i gossos en cada moment.
Tot el mandatory equipment aixó és el que l'organització demana com obligatori a cada corredor que porti en tot moment carregat en el trineu.
O sigui, que poques coses no són, més tota la roba técnica que ocupa força, sacs de dormir potents per si ens quedéssim sense calefacció, música i tot el que fa referència a menjar dels gossos i al nostre menjar que ens emportem tot el que podem de casa.


Estuvimos 15 días cargando la autocaravana y el remolque con todo lo necesario. Muuuuchas cosas hacen falta para cruzar Europa y llegar al Cabo Norte y poder intentar correr una carrera que este año tendrá un total de 1124 km.

Por un lado para la autocaravana traemos ruedas de contacto pero también nos llevamos unas ruedas de clavos y cuando musher y handlers cruzan Dinamarca paran en una área de servicio a cambiar ruedas. A parte, para la conducción es básico como mínimo unas cadenas porque cada año en algún momento las hemos necesitado. Para la carrera cargamos 2 trineos (hace falta uno de recambio por si el nuestro se rompe). En el nuestro el año pasado le adaptamos una caja para poder sentarnos si hacía
falta en algún momento de mucho cansancio del musher y para tener más capacidad de carga porque el trineo queda un poco pequeño para cargar todo lo imprescindible para cada tramo. El trineo de recambio nos lo ha dejado Jorge Andrés, gracias!!
Como novedad estrenamos una cocina especialmente diseñada y construida por Jose Arias. Hecha a medida para que quepa dentro de una nevera, donde una vez calentamos el agua hacemos la comida de los perros antes no se congele con las frías etapas polares, la cocina debemos cargarla en el trineo toda la carrera. También llevamos 6 pares de suelas para los patines del trineo, para cambiarlas durante la carrera, el desgaste producido por el roce en la nieve y hielo a las suelas de los patines hace que se tengan que cambiar amenudo para conseguir deslizarse más suave con el trineo y así ahorrar esfuerzos al equipo.
Por lo que hace al tiro, a parte de los arneses, 1000 botines y la línea unas 10 mantas (cuando descansan los perros en el checkpoint les ponemos paja que nos da la organización y los tapamos con mantas para que descansen mejor) y abrigos que dependiendo de las temperaturas deberan correr con ellos puestos.
El tema electrónica también es extenso: dos GPS por si hubiera algun problema. Frontales potentes, nosotros llevamos dos o tres y a parte mil inventos caseros de Jose para hacer que las baterias duren el máximo posible, con el frío te  puedes quedar a oscuras a la mínima y es una carrera donde se hacen muchos quilómetros de noche. Cámaras de fotos, de video y la gopro (esto no es esencial pero ya que vamos hace gracia tener el recuerdo). Ordinador para intentar conseguir WIFI y así saber por la página web donde estan musher y perros en todo momento.
Todo el mandatory equipment que es lo que la organización pide como obligatorio a cada corredor para que lo lleve en todo momento cargado en el trineo.
O sea, que pocas cosas no són más toda la ropa técnica que ocupa bastante, sacos de dormir potentes por si nos quedasemos sin calefacción, música, y todo lo que se refiere a comida de perros y la
nuestra que nos llevamos todo lo que podemos de casa.