dimecres, 4 de març del 2015

CONTROLS VETERINARIS FL'15

En totes les curses de muixing i especialment a la Finnmarkslopet, la primera prioritat és la seguretat i salut dels gossos.
Quan estan en cursa, cada vegada que entren en un checkpoint (control de pas i lloc condicionat perquè puguin descansar els equips) tots els gossos són revisats per membres de l'equip veterinari. Comproven el nivell d'hidratació, l'estat de les articulacions i l'estat general dels gossos. Verifiquen amb el múixer si hi ha hagut incidències en el tram i actualitzen la fitxa que porta el corredor amb l'historial veterinari de les incidències hagudes.

En els dies previs a la cursa, l'organització exigeix ​​un control veterinari exhaustiu. Als equips d'en Miquei i José Sacristán, el control el va fer Hanna Frediksen, cap de l'equip veterinari de la cursa.

Va verificar els xips d'identificació dels gossos i després va revisar cada gos, començant per l'aspecte general: si està massa prim o tot el contrari, que els cabells tingui bon aspecte, ja que podria indicar alguna malaltia o alimentació deficient, verifica totes les articulacions realitzant extensions i flexions de les potes i repassa cada vèrtebra de la columna. Fins i tot comprova l'estat de les dents i que la longitud de les ungles sigui l'adequada. En el nostre cas, ens va recomanar que les talléssim. A casa les ungles dels nostres gossos es desgasten amb facilitat, però a la neu no pateixen desgast algun. Tot i haver-les tallat fa un mes, havien crescut moltíssim. Aquesta tarda doncs, a tocat fer "manicura"

Aquest any en particular, l'equip veterinari està molt atent a la tos de les gosseres. És una malaltia que es transmet molt fàcilment per l'aire i podria afectar molt ràpidament a molts equips, situació altament indesitjable i perillosa per a gossos que van a realitzar treball a baixes temperatures.

El Marçal va passar el control veterinari el dia 4 a les 21 h., fins a les 23 h. Es van mirar els gossos amb lupa però tot correcte només alguna recomanació per alguna petita rossadura, i la Narvik la veterana del equip que la tornaran a rechequejar per una petita molestia a l,espatlla .Aixo li ha passat cada any pero potser aquest el musher la reserva en la banqueta.
Sort que l,equip A el del Miquei van acompanyar al Marçal al control perque els seus handlers fa dos dies que estan penjats a l,aeroport d`Oslo per una vaga de vols.

En todas las carreras de mushing, y especialmente en la Finnmarkslopet, la primera prioridad es la seguridad y salud de los perros.
Cuando estan en carrera, cada vez que entran en un checkpoint ( control de paso y lugar acondicionado para que puedan descansar los equipos) todos los perros son revisados por miembros del equipo veterinario. Comprueban el nivel de hidratación, el estado de las articulaciones, y el estado general de los perros. Verifican con el musher si ha habido incidencias en el tramo y actualizan la ficha que lleva el corredor con el historial veterinario de las incidencias habidas.
En los días previos a la carrera, la organización exige un control veterinario exhaustivo. A los equipos de Miquei y José Sacristan, el control veterinario lo ha hizo Hanna frediksen
, jefa del equipo veterinario de la carrera. 
Verificó los chips de identificación de los perros y luego chequeó cada perro, empezando  por el aspecto general, si está demasiado flaco o todo lo contrario, que el pelo tenga buen aspecto, ya que podría indicar alguna enfermedad o alimentación deficiente, verificó todas las articulaciones realizando extensiones y flexiones de las patas y repasó cada vértebra de la columna. Incluso comprueba el estado de los dientes y que la longitud de las uñas sea la adecuada. En su caso, les recomendaron que las cortssen. En casa las uñas de nuestros perros se desgastan con facilidad, pero en la nieve no sufren desgaste alguno. A pesar de haberlas cortado Miquei hace un mes, habían 
crecido muchísimo. Esta tarde pues, tocó hacer manicura.

Este año en particular, el equipo veterinario está muy atento a la tos de las perreras. Es una enfermedad que se transmite muy facilmente a traves del aire y podría afectar muy rápidamente a muchos equipos, situación altamente indeseable y peligrosa para perros que van a realizar trabajo a bajas temperaturas.
Marçal  paso el control veterinario el día 4 a las 21h hasta las 23 h,. Todo está correcto, solo le han hecho algunas recomendaciones por alguna pequeña rozadura y tienen que rechequear a Narvik, la veterana del equipo,por unas dolencias en la espalda que siempre tiene. Este ano igual el musher la reserva en la banqueta.
Suerte que el equipo A, el de Miquei han podido acompañar a Marçal al control porque sus handlers hace dos días que estan colgados en el aeropuerto de Oslo por cua de una huelga de aviones.