diumenge, 9 de març de 2014

DE SKOGANVARRE A LEVAJOK 85 Km.

Després de la primera etapa hem millorat tot plegat, tampoc era gaire difícil millorar-ho.
Teniem un descans obligatori de 3:16 h. però hem decidit pendre-ho amb calma perque la nit havia estat mogudeta. Al final amb 4:13 de descans hem sortit a les 9:42 juntament amb dos equips. Erem dels últims ja que la tormenta ens va enganxar a 13 equips, tots menys un que va demanar ajuda i directament queda desqualificat, vam trigar 5 h. més que els altres equips perque són les que vam haver-nos d'aturar.
A tot això hem d'afegir que per casualitat un home ens va avisar que teníem la llança del remolc trencada, en aquell moment que patíem pel Marçal això va passar en un segon terme però aquest matí s'havia d'arreglar perque no podíem arribar al següent check point així. Després d'uns quants trapis de la gent del camping hem anat com hem pogut fins a Karasjok pensant que hauriem de deixar el remolc fins trobar algu que ens ho arreglés (però avui era diumenge) i una mica de sort que ja ens tocava hem trobat el enganxe en una benzinera, no ens ho podíem ni creure, això sí 645 noks però remolc arreglat en un moment.


Etapa bona, hem estat 7:37 h. per fer 85 km. a les 17:21 hem arribat a Levajok. Els gossos molt bé, els veterinaris ja no ens han mirat tant minuciosament, en aquest punt no han menjat tant bé com ahir. A la única que traiem del equip però per decisió del múixer és a la Negu. Ja ho veiem en els entrenaments que a ella això ja se li feia molt llarg. Amb 3 FL-500 a les esquenes i 200 km d'aquesta la deixem descansar i que no vagi agobiada.
Estem descansant a Levajok, el Marçal ha atés els gossos durant 1h.20 min. després ha dinat-berenat-sopat un trinxat de cerdanya i formatget amb un iogurt i s'ha posat a dormir. El despertarem a les 22:00 haurà dormit unes 3 hores i calculem 1h. i mitja més abans de que surti entre prepararse ell i els gossos.
Si es pot cap a les 23:30 sortirà direcció Tana, tram de 117 km. per tant, estarà unes 11 hores si no té problemes, tota la nit dalt del trineu. Ja cal que les bateries del frontal estiguin ben carregades.
Quan ha arribat d'aquesta etapa ha preguntat"quants km. porto??" i jo li he dit que uns 200 i ha dit "més val que m'ho miri etapa per etapa i ja veurem què passa"

Después de la primera etapa lo hemos mejorado todo, tampoco era muy difícil. 

Teníamos un descanso obligatorio de 3:16 h. pero hemos decidido tomarlo con calma porque la noche había estado movidita. Al final con 4:13 de descanso hemos salido a las 9:42 junto con dos equipos. Éramos de los últimos, ya que la tormenta nos pilló a 13 equipos, todos menos uno que pidió ayuda y directamente queda descalificado, tardamos 5 h. más que los otros equipos porque son las que nos tubimos que parar.
A todo esto hemos de añadir que por casualidad un hombre nos avisó que teníamos la lanza del remolque rota, en ese momento estábamos sufriendo por Marçal i esto pasó en un segundo término pero esta mañana se había de arreglar porque no podíamos llegar al siguiente check point así. Después de unos cuantos trapis de la gente del camping hemos ido como hemos podido hasta Karasjok pensando que tendríamos que dejar el remolque hasta encontrar alguien que nos lo arreglara (pero hoy era domingo)  y con un poco de suerte que ya nos tocaba hemos encontrado el enganche en una gasolinera, no nos lo podíamos creer, eso sí 645 noks pero remolque arreglado en un momento.
La etapa ha sido buena, hemos estado 7:37 h. para hacer 85 km. a las 17:21 hemos llegado a Levajok. Los perros muy bien, los veterinarios ya no nos han mirado tan minuciosamente, en este punto no han comido tan bien como ayer. A la única que sacamos del equipo pero por decisión del musher és Negu. Ya lo veíamos en los entrenos que a ella esto se le hacía muy largo. Con 3 FL en las espaldas y 200 km de esta la dejamos descansar y que no vaya agobiada.
Estamos descansando en Levajok, Marçal ha atendido perros durante 1h. 20 min después ha comido-merendado-cenado a las 22:00 habrá dormido 3 h. y calculamos 1h y media más antes de que salga entre prepararse él y los perros.
Si puede sobre las 23:30 saldrá dirección Tana, tramo de 117 km, por lo tanto, estarà unas 11 h. si no tiene problemas, toda la noche en el trineo. Hace falta que las baterias del frontal est en cargadas.
Cuando ha llegado Marçal de esta etapa me ha preguntadao:"quasntos km. llevo?" y yo le he dicho que unos 200 y ha dicho "más vale que lo miren etapa por etapa y ya veremos que pasa"