dijous, 6 de març del 2014

ACONSEGUIR UN REPTE / CONSEGUIR UN RETO

El dissabte 8 de març prendrem la sortida en la cursa de gossos de trineu més llarga d'Europa i la tercera més llarga del món. Més de 1000km. en menys d'una setmana, és diu ràpid però l'altre dia em van dir: "si és la mateixa distància que de Barcelona a la Corunya" no sé si serà exacte però així es veu més llarg encara.
Cursa que té dues modalitats la de 500 km. amb 95 inscrits i la de 1000 km. amb 67 inscrits més que cap altre any, això sí més del 90 % són noruegs, finlandesos o suecs.
Nosaltres som l,equip Kobalaq que aquest any competim amb tres trineus. D'una banda Jorge Andrés un aragonés que provarà d'acabar la seva primera FL-500 i d'altra banda Miquel Angel Martínez que intentarà aconseguir la seva desena Finnmarkslopet i Marçal Rocias que després d'haver acabat dues vegades la FL-500 provarà de fer la FL-1000.
És una cursa en format non stop. Es surt de la població d'Alta (última ciutat abans del Cap Nord) i es fa un recorregut circular anant fins a Kirkeness (població en la frontera rusa) i es torna.
La cursa és non stop. Hi ha 10 check points a on es descansa, es troben a les assistències i es fan controls veterinaris, si els mushers volen...
La gràcia de la cursa és que és una aventura del múixer i els gossos, per tant en aquests punts de descans l'únic que pot cuidar als gossos: donar de menjar, de veure, abrigar-los, fer-los massatges... és el múixer. L'assistència només pot acostar les mantes per tapar els gossos i assistir en quant a menjar, dormir i assecar roba del múixer però res més. Cosa que fa que les hores de descans del múixer siguin menys ja que està unes tres en cada aturada per assistir als gossos.
Hi ha entre 5 i 8 dies per intentar acabar-la, es comença amb 14 gossos i no es poden anar canviant, sempre han de ser els mateixos i si algún no pot continuar l'assistència se'l queda i han de seguir amb menys.
És un repte molt i molt gran el sol fet d'estar en la línia de sortida venint des de terres catalanes. Estem a 5000 km y entrenem majoritàriament sobre terra, però aquest és el nostre repte: per al Marçal aconseguir la seva primera de 1000 km i pel Miquei aconseguir la seva desena. Els dos únics catalans i de L'estat espanyol en provar-ho en tota la història d'aquesta cursa.
Farem el que podrem però aquí estem per a intentar-ho. AVANT!!!

Es pot seguir la cursa a marcalilaura.blogspot,com
                                   www.kobalaq.cat
Facebook de muixing a la carta o Miquel-Angel Martínez

El sábado 8 de marzo estaremos en la línia de salida de la carrera más larga de Europa y la tercera más larga del mundo. Más de 1000 km. en menos de una semana, el otro día nos dijeron: "si es la misma distancia que de Barcelona a la Coruña" no sé si será exacto pero ahora todavía la vemos más larga.

Carrera que tiene dos modalidades la de 500 km. con más de 95 inscritos y la de 1000 km. con 67 inscritos, más que ningún otro año, y más del 90 %  son noruegos, finlandeses o suecos.
Nosotros somos el equipo Kobalaq que este año competimos con tres trineos. Por un lado Jorge Andrés, un aragonés que probará de terminar su primera FL-500 y por otro lado Miquel Angel Martínez que intentará conseguir su décima Finnmarkslopet de 1000 km y Marçal Rocias que después de haver terminado dos veces la FL-500 probará de hacer la FL-1000.

És una carrera en formato non stop. Se sale de la población de Alta (última ciudad antes del Cabo Norte) y se hace un recorrido circular hasta Kirkeness (población fronteriza con Rusia) y se vuelve. Hay 10 check points donde se encuentran con las asistencias.
La gracia de la carrera es que es una aventura del musher y los perros, por eso en estos puntos de descanso el único que puede atender a los perros: dar de comer, de beber, abrigarlos, hacerles masajes... és el musher. La asistencia sólo puede acercar las mantas para tapar los perros y asistir en cuanto a dar de comer, dormir y secar la ropa al musher pero nada más. Cosa que hace que las horas de descanso del musher sean menos ya que tarda unas 3 en atender a los perros en cada check point.
Hay entre 5 y 8 días para intentar acabarla, se empieza con 14 perros y no se pueden ir cambiando, siempre han de ser los mismos y si alguno no puede continuar la asistencia se lo queda y ha de seguir con menos.
Es un reto muy y muy grande el solo hecho de estar en la línea de salida viniendo de tierras catalanas. Estamos a 5000 km. y entrenando mayoritariamente sobre tierra però éste es nuestro reto: para Marçal conseguir su primera de 1000 km y para Miquei su décima. Los dos únicos catalanes y del estado español en probarlo en toda la história de la carrera.
Haremos lo que podremos pero aquí estamos para intentarlo. AVANT!!!

Se puede seguir la carrera en marcalilaura.blogspot,com
                                            www.kobalaq.cat
Facebook de muixing a la carta o Miquel-Angel Martínez