dijous, 6 de març del 2014

ARRIBEN REFORÇOS

Última setmana, els gossos necessiten descansar i hi ha molta feina a fer els preparatius de la cursa.
El dimarts els equips van anar a passar el control de chips de gossos. Tot està molt controlat i comproben que els gossos que sortiran tenen tots els passaports, chips i vacunacions en regla.
Els papeleos per als extrangers són molt més xungos i estem molt més controlats amb lupa això suposa que ja desde Catalunya s'han de fer moltes gestions per portar-ho tot bé.

A part passar totes les inscripcions de la cursa, a on et donen totes les instruccions dels dies previs a la sortida, a on hi ha les reunions, on s'ha de deixar els food drop bags, com funciona el Borealis Festival (una festeta cara al public que han d'assistir els múixers) i com funciona el start banquet que és el sopar previ a la cursa a on donen els dorsals i que aquest any l'han de canviar de lloc perque están desbordats de participants.

Dimecres matí primer de tot a recollir les nenes al aeroport. L'Erola i la Laura després de més de 24 h. de sortir de la Molina aconsegueixen arribar a Alta. Esperem que ajudin als food drop bags que és el que toca a la tarda.
Això són les bosses de menjar que s'han d'entregar a la organització i que reparteixen en cada punt de control per a quan arriba el múixer pugui agafar el menjar dels gossos.

Vam començar a les 12:30 i vam acabar cap a les 21:30, cada food drop porta a part del pinso, uns snacks que són unes hamburgueses calóriques fetes especialment per ALIMENTBARNA per al equip Kobalaq que a part de carn porten altres ingredients exclusius com mel, electrolits... recepta exclusiva dels Kobalaqs. Podriem dir que són com unes barretes energétiques.
També porten troços de carn picada que aixó està en la dieta diaria del nostre equip.
En les bosses també hi afegim greix perque en perden molt durant la cursa i això ens ajuda a que no s'aprimin tant. Paté de gos perque si no tenen gana els hi barrejem amb el pinso per mirar si els hi bé més de gust. És molt important que mengin en cursa.
A part Salmó i sardines que també són com uns snacks amb omega 3 i com un premi que els hi agrada molt.
En les bosses s'hi afegeixen llumins en cada una i paper per ajudar al musher a encendre el fogó on escalfarà l'aigua i el menjar dels gossos (aquí els handlers no poden ajudar-lo en cap moment)

El dijous al matí els food drop bags es van portar a la organització que els carrega en uns camions per a repartir-los per la cursa. Tot està calculat i depenent dels km de cada tram hi ha més o menys menjar en el food drop bag.

Derpré han fet una entrevista al Miquei, ell ja és molt conegut en terres noruegues.

Ara només ens queda preparar el trineu i diferents actes que l'organització vol que assistim.





Última semana, los perros necesitan descansar y hay mucho trabajo en los preparativos de carrera.
El martes los equipos pasaron el control de chips de los perros. Todo está muy controlado y comprueban que los perros que saldrán tendran todos los pasaportes, chips y vacunaciones en regla. Los papeleos para los extrangeros son mucho más chungos y estamos mucho más controlados con lupa, esto supone que ya des de Catalunya se tienen que hacer muchas gestiones para tenerlo todo bien.
A parte de pasar las inscripciones de la carrera, donde te dan las instrucciones previas a la salida, donde son las reuniones, donde se tienen que dejar los food drop bags, como funciona el Borealis Festival (una fiesta cara al público donde tienen que asistir los mushers) y como funciona el star banquet que es la cena previa a la carrera donde dan los dorsales y que este año la han cambiado de lugar porque están desbordados de participantes.
Miércoles mañana, primero de todo a recoger las niñas al aeropuerto. Erola y Laura después de más de 24 h. de salir de la Molina consiguen llegar a Alta. Esperamos que ayuden a los food drop bags que és lo que toca por la tarde.
Esto son las bolsas de comida que se tienen que entregar a la organización y qeu reparten en cada punto de control para cuando llegue el musher pueda coger la comida de los perros.
Empezamos a las 12:30 y terminamos a las 21:30, cada food drop lleva a parte del pienso, unos snacks que són unas hamburguesas calóricas hechas especialmente por ALIMENTBARNA para el equipo Kobalaq que a parte de carne llevan otros ingredientes exclusivos como miel, electrolitos... receta exclusiva de los kobalaqs. Podríamos decir que son como unas barritas energéticas.
También llevan trozos de carne picada que esto está en la dieta diaria de nuestro equipo. En las bolsas añadimos  grasa para que no pierdan tanto durante la carrera y que no se adelgacen. Paté de perro porque si no tienen hambre les mezclamos con el pienso para mirar si les gusta más. Es muy importante que coman en carrera.
A parte salmón y sardinas que también son como un snack con omega 3 y como un premio que les gusta mucho.
En las bolsas añadimos cerillas en cada una y papel para ayudar al musher a encender el fogón donde calienta el agua y la comida de los perros (aquí el handler no puede ayudarlo en ningún momento)
El jueves por la mañana los food drop bags se llevaron a la organización que los cargó en un camión para repartirlos por la carrera. Todo está calculado y dependiendo de los km de cada tramo hay más o menos comida en el food drop bag.
Después ha ido a una entrevista Miquei, el es famoso en tierras noruegas.



Ahora ya sólo queda preparar el trineo y diferentes actos que la organización quiere que asistamos.