dilluns, 12 de març de 2018

ALTA-KAUTONEINO (133 kms.)-JERGUL (101 kms.)-LEVAJOK 1 (120 kms.)

A les 19:12 puntualment, estem a la línea de sortida en el carrer principal d'Alta. Sortim dalt del trineu amb 14 gossos al davant i amb un altre trineu i el Miquei al darrera. Els múixers que volen poden sortir amb un trineu enganxat i un altre múixer degut a que al principi hi ha molta baixada i la neu està molt dura i van amb 14 gossos, això fa que el tir sigui imparable. El Marçal i el Miquei van decidir sortir junts. A la sortida retransmesa per la TV Noruega sortim amb un nom que no és el nostre perquè l'organització té confusió amb uns dorsals. Ara ja estem tot l'equip de handlers que seguirem la cursa, han arribat l'Andrea i el Jep.

Etapa 1: ALTA-KAUTOKEINO (133 kms.) 9-10 de març
Etapa molt llarga per ser de les primeres. Previsió de temps amb molt fred i possibilitats de forts vents en una zona molt puntual que són 6 kms.però sempre hi bufa. Han realitzat el tram amb menys de 12 hores, la pista sobretot la primera part estava molt ràpida. Al final el fred i el vent no se li ha fet tan pesat com ho preveien. Han arribat a Kautokeino a les 6:51 i aquí estava previst descansar unes 3 hores, això practicament només permet al múixer atendre als gossos i al final ha aconseguit dormir mitja horeta. L'única part negativa del descans és que la Lukla anava molt coixa a l'hora de marxar i no podía seguir, l'hem hagut de deixar.
Etapa 2: KAUTOKEINO-JERGUL (101 kms.) 10 de març
Aquesta l'hem començat a les 10:12 h. amb 13 gossos. La previsió del temps millorava moltíssim i ha estat una etapa molt bucólica, amb fred suficient, sense bufar el vent i amb unes estones de sol. Els gossos ja no van tan ràpid com en la primera etapa. Però arriben contents. Descans previst de 5:30 h., al final és una mica més perquè el múixer porta dormides poques hores i va lent en els moviments de preparació de l'equip. Tro que havia estat amb dolors unes setmanes abans de la cursa torna a coixejar i no pot seguir en el trail.

Etapa 3: JERGUL-LEVAJOK I (120 kms.) 11 de març
S'els hi fa molt llarga. L'equip anava tirant a poc a poc però bé i a uns 30 kms de l'arribada es troben una zona amb neu  molt trnsformada i amb molts forats, això fa que tot l'equip vagi molt lent. És una etapa molt monótona perquè tota l'estona es va per sobre un riu gelat. La parada prevista és de 5:30 però ell decideix allargar-la a 6 h. A les 22:30 torna a estar a la línea de sortida a punt per fer 122 kms. més serà una etapa llarga en quant a cronometratge i dura perque puja a la muntanya, però no és tan monòtona com l'anterior.A las 19:12 puntualmente, estamos en la línea de salida de la calle principal de Alta. Salimos con el trineo y 14 perros delante y con otro trineo y Miquei detrás. Los mushers que quieren pueden salit con el trineo enganchado y otro musher debido a que al principio hay mucha bajada y la nieve está muy dura, al salir con 14 perros esto hace que el tiro sea imparable. Marçal i Miquei deciden salir juntos para que haya más peso. En la salida retransmitida por la TV Noruega salimos con un nombre que no es porque la organización tiene confusión entre unos dorsales. Ahora ya estamos todo el equipo de handlers que seguiremos la carrera, han llegado Andrea y Jep.

Etapa 1: ALTA-KAUTOKEINO ( 133 kms.) 9-10 de marzo
Etapa muy larga para ser de las primeras. Previsión de tiempo con mucho frío y posibilidades de fuertes vientos en una zona muy puntual que son 6 kms. pero que siempre sopla. Han realizado el tramo con menos de 12 horas. la pista sobretodo en la primera parte estaba muy rápida. Al final el frío y el viento no se le han hecho tan pesados como se preveía. Han llegado a Kautokeino a las.  y aquí estaba previsto descansar unas 3 horas, esto prácticamente solo permite al musher atender a los perros y la final conseguir dormir media hora. La única parte negativa és que Lukla iba muy coja en el momento de irse y no podía seguir. La hemos tenido que dejar.

Etapa 2: KAUTOKEINO-JERGUL (101 kms.) 10 de marzo
Esta etapa la hemos empezado a las 10:12 con 13 perros. La previsión del tiempo mejoraba muchísimos y ha sido una etapa muy bucólica, con frío suficiente, sin soplar el viento y con ratos de sol. Los perros ya no van tan rápido como en la primera etap a, pero llegan contentos. Descanso previsto de 5:30h., al final es un poco más porque el musher lleva dormidas pocas horas y va lento en los movimientos de preparación del equipo. Tro que había estado con dolencias unas semanas antes de la carrera vuelve a cojear y no puede seguir en el trail.

Etapa 3: JERGUL-LEVAJOK 1 (120 kms.) 11 de marzo
Se les hace larga la etapa. El equipo iba tirando poco a poco pero bien y a unos 30 kms. de la llegada se encuentran en una zona con nieve muy transformada y con muchos agujeros, esto hace que todo el equipo vaya muy lento. Es una etapa muy monótona porque todo el rato va por un río helado. La parada prevista és de 5:30 pero él decide alargarla a 6 h. A las 22:30 vuelve a estar en la línea de salida a punto para hacer 122 kms. más, será una etapa larga en cuanto a cronometrase y dura porque sube a la montaña, pero no es tan monótona como la anterior.